Echipa Dacorum Grup s-a alăturat acestui eveniment atât ca sponsor, cât și ca distribuitor al unor echipamente medicale utilizate în domeniile prezentate la congres.

În cursul lunii octombrie 2021, a avut loc cea de-a III-a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România,  organizat de Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, în format hybrid (online & onsite). Peste 350 de specialiști și 100 de speakeri au participat abordând teme de impact din domeniul neuroștiințelor, cu accent pe provocările și controversele generate de pandemie. Echipa Dacorum Grup s-a alăturat acestui eveniment atât ca sponsor, cât și ca distribuitor al unor echipamente medicale utilizate în domeniile prezentate la congres.

Au fost susținute peste 100 de prezentări științifice de impact, numeroase personalități de marcă din domeniul neuroștiințelor, atât din țară cât și din străinătate, fiind prezente și împărtășind informații din propria lor experiență. În cadrul acestei ediții a fost abordată o tematică largă și diversă, care a stârnit interesul specialiștilor din diferite domenii și specializări medicale, punându-se accent pe ultimele progrese din fiecare domeniu de interes:

  • Neurologie și Neurochirurgie, 
  • Oftalmologie și Neurooftalmologie, 
  • Neurorobotică,
  • Neuroradiologie și Radiologie Intervențională,
  • Neurorecuperare medicală și Urgențe Neurochirurgicale,
  • Traumatologie și Neuroanatomie Patologică, 
  • Neuroanestezie,
  • Psihologie și Psihiatrie.

În strânsă legătură cu temele abordate în cadrul congresului și răspunzând, totodată, solicitării organizatorilor de a fi aduse la cunoștința tinerilor rezidenți ultimele noutăți și achiziții din domeniul vast al neuroștiințelor, compania noastră, Dacorum Grup, poate veni în întâmpinarea nevoilor existente prin furnizarea de echipamente medicale. Un astfel de exemplu este reprezentat de sistemele de neuronavigație, care au rolul de a-l ajuta pe neurochirurg în efortul de a optimiza succesul intervenției, reducând la minimum caracterul invaziv al acesteia asupra creierului. 

De asemenea, Dacorum Grup este și distribuitorul unor retractoare chirurgicale de top. Datorită flexibilității retractorului și a clemelor, chirurgul poate personaliza reglarea locului intervenției chirurgicale. Ancorarea sigură a retractoarelor reduce semnificativ riscul apariției unor leziuni ale vaselor sau ale nervilor.
Mai multe informații pot fi vizualizate aici: condor-medtec.de/en/

Dacorum Grup vă invită să vizualizați întreaga conferință, accesând website-ul oficial al congresului neuroexcelenta.ro, alături de portofoliul de echipamente și sisteme medicale existente în website-ul nostru, dacorumgrup.ro.