+40.232.261.950
office@dacorumgrup.ro
Bd. Chimiei, nr. 89, Iași, România

GAZE ȘI FLUIDE MEDICALE

Soluțiile OXYONE

dacorumgrup.ro-furnizori-logo-dz-medicale-

DZ Medicale

Configurația italiană a calității

Soluțiile DZ Medicale își dovedesc superioritatea în mediul spitalicesc prin durabilitatea și versatilitatea lor, dar și prin design-ul plăcut al acestora.

Toate sistemele oferite de către DZ Medicale sunt menite să transforme fiecare mediu clinic într-un spațiu modern ce se ridică la cele mai exigente standarde europene, ce prezintă siguranță și confort pentru fiecare cadru medical și pacient. De la materia primă până la produsul finit, fiecărui sistem, de la rampe medicale până la acesorii, i se asigură calitatea și sustenabilitatea optimă la fiecare proces de lucru, fiecare componentă fiind executată pe principiile funcționării la performanțe maxime, durabilității și protecției mediului înconjurător, toate soluțiile fiind adaptate la configurația fiecărui spațiu medicale în care sunt instalate pentru a obține eficiența maximă în îngrijirea pacienților. Prin urmare, portofoliul DZ Medicale, constă în:

  • Rampe și pendante medicale
  • Stații de distribuție cu butelii O2, N2O și CO2 și gaze tehnologice
  • Unități terminale
  • Tablouri de alarmare și control zonale
  • Tablouri de izolare
  • Tablouri reductoare pentru debit înalt
  • Accesorii

Sunt soluția prin care fiecărui pacient îi este asigurată legătura cu sistemele de infrastructură de gaz ale spitalului, DZ Medicale punând accent de fiecare dată pe calitate prin durabilitate și eficiență, sub forma unui design elegant. Rampele și consolele medicale sunt, încă din construcție, menite să aibă o durată a vieții sporită prin rezistența conferită de utilizarea aluminiului extrudat 6060 ca materie primă, fiind vopsite cu un amestec de epoxidic și pulberi non-toxice, menținând astfel standardele de siguranță față de pacient, iar toate produsele sunt, de la fabrică la utilizatori, conforme cu normele de calitate și siguranță impuse la nivel european.

Girasole

Rampe și pendante medicale

Cheia conectării pacientului la sistemele de gaze medicale și de iluminat, cu un design minimalist și personalizabil în același timp, întrucât rampele pot fi echipate cu mai multe elemente pentru nevoile fiecărui proiect. Rețeaua electrică de tip LED include lumina ambientală, de citit, de examinare cât și cea de noapte, sub forma a mai multor configurații. Rampele pot fi decorate conform cerințelor pacienților, atat pentru adulți, cât și pentru copii, iar componenta de gaz este strict izolată față de cea electrică, bazându-se pe structura țevilor de cupru de tip CE Medicalfein EN 13348.

Viola

Rampe și pendante medicale

Asigură conectarea pacientului la rețeaua electrică de iluminat și cea a serviciilor integrate ale spitalului, precum apelul către infirmieri, mufa de internet și telefon. Rampa Viola este recomandată structurilor dotate cu o rețea de distribuție în conformitate cu standardul UNI EN ISO 7396-1, putând fi personalizată prin aplicarea tapetelor decorative la cererea pacienților, cu modele disponibile pentru adulți și copii, dar și prin prestabilirea culorii de profil.

Primula

Rampe și pendante medicale

Este soluția integrată special proiectată pentru secțiile ATI, fiind dotată cu până la trei linii de mufe electrice, cu linii de distribuție separate, iar configurația de gaz oferă un număr superior de opțiuni față de cea de la consolele pentru terapia standard, dându-i o capacitate superioară de a răspunde la nevoile pacienților, putand fi echipată cu bare de inox conforme cu standardul ISO în partea de sus și cea de jos.

Lineis

Rampe și pendante medicale

Cea mai recentă inovație de la DZ Medicale construită din numai două profile din aluminiu de rezistență crescută oferă un design unic prin orientarea prizelor și întrerupătoarelor direct către patul pacientului, oferindu-i astfel o autonomie crescută în reglarea setărilor de funcționare, pentru a îi corespunde cât mai mult nevoilor sale. Este un design stabilit în conformitate cu departamentele de service ale instituțiilor medicale, fiind ușor de inspectat după instalare, dar și ușor de curățat și dezinfectat prin suprafața sa de iluminat integrată, fiind dotat cu cuple de gaz speciale și de tip DIN.

Verticale

Rampe și pendante medicale

Este rampa special proiectată pentru folosirea în cadrul saloanelor de spitalizare, oferind o varietate mare de opțiuni prin conectarea pacienților la rețelele de gaz, electricitate și cea de internet. Versatilitatea este una din trăsăturile definitorii ale rampei, întrucât configurațiile de infrastructură pot fi oferite conform nevoilor cadrelor medicale, iar design-ul exterior este adaptat dotarilor interioare, dar și dimensiunilor salonului unde urmează să fie poziționat. 

Acestea pot fi, de asemenea, dotate cu sisteme de iluminare ce funcționează pe baza tehnologiei LED, precum lumina directă, indirectă și de noapte, iar eficiența îngrijirii pacienților poate fi sporită, întrucât rampele de tip Verticale permit atasarea de accesorii de gaze și fluide medicale, la care cadrele medicale au acces cu ușurință. 

Console medicale

DZ Medicale

Traian

Console medicale

Consola medicală ce reduce efortul necesar pentru ca echipa medicală să aibă acces la echipamentele și accesoriile sanitare de care au nevoie, dar și pentru conectarea acestora la rețelele electrice și de gaze medicale în cadrul spitalului. 

Având ca structură un stâlp coborat din tavan, consola Traian are capacitate de rotație la 330 de grade, focusându-se pe creșterea eficienței tratării pacienților prin ergonomia pe care o confera cadrelor medicale.

Acestea pot fi, de asemenea, dotate cu sisteme de iluminare ce funcționează pe baza tehnologiei LED, precum lumina directă, indirectă și de noapte, iar eficiența îngrijirii pacienților poate fi sporită, întrucât rampele de tip Verticale permit atașarea de accesorii de gaze și fluide medicale, la care cadrele medicale au acces cu ușurință. 

Exangon - pendant

Console medicale

Inovativ. Elegant. Ergonomic. Versatil

Orientat către pacient, cât și către doctor, design-ul inovativ al pendantului Hexagon poate acomoda, pe langa prize electrice și mufe pentru gazele medicale, echipamente precum aparate de anestezie și endoscoape, dar și dispozitive de ventilație, monitoare și consumabile medicale, capacitatea mare de stocare permițând un acces facilitat al cadrelor medicale la acestea ori de câte ori este necesar.

Pendantul reprezintă o combinație de eleganță și versatilitate, ce reușește să economisească spațiu prin structura sa verticală, iar absența suprafețelor deschise și articulațiile integrate sunt două concepte ce permit facilitarea întreținerii și curățării sistemului și sporește durabilitatea acestuia.

Având ca structură un stâlp coborat din tavan, consola Traian are capacitate de rotație la 330 de grade, focusându-se pe creșterea eficienței tratării pacienților prin ergonomia pe care o confera cadrelor medicale.

DZ Medicale oferă răspunsul în găsirea unui mijloc de a aproviziona instituțiile spitalicești cu gazele medicale necesare pentru asigurarea suportului de ingrijire și de funcționare al aparaturii medicale, cu un impact financiar minim. 

Acestea pot fi folosite ca și sursă de urgență pentru aprovizionare în cadrul unor defecțiuni la sursa principală, fiind folosite pentru unitățile spitalicești de anvergură mai mica, întrucât acestea au un consum redus de gaze medicale.

Stațiile de distribuție sunt de două feluri:

Au invertor integrat pentru dirijarea traseului de pe o ramură pe alta.

Nu au invertor integrat.

Reprezintă legătura dintre sistemele de gaze și fluide medicale ale unității spitalicești și aparatura și accesoriile folosite în îngrijirea pacienților în cadrul secțiilor ATI și blocurilor operatorii, precum debitmetrele și aparatele anestezice.

Acestea sunt dotate cu o supapă dublă anti-rotundă, una pe priză și una pe blocul de bază, dopuri și obturator din oțel inoxidabil, garantând durabilitate și longevitate prin structura lor din alamă, dar și un design plăcut prin componentele din aluminiu anodizat.

De asemenea, DZ Medicale se angajează în atingerea eficienței optime a îngrijirii pacienților, oferind splittere incorporabile pentru a conecta rețeaua de gaze la două paturi simultan, fiind o alternativă în cadrul conexiunilor directe cât și cele prin bara între cele două paturi. 

Acestea pot fi folosite ca și sursă de urgență pentru aprovizionare în cadrul unor defecțiuni la sursa principală, fiind folosite pentru unitățile spitalicești de anvergură mai mica, întrucât acestea au un consum redus de gaze medicale.

În orice instituție spitalicească, menținerea unei presiuni constante în cadrul gazelor medicale în fiecare cameră este un factor important în confortul cadrelor medicale și a pacienților, dar și în eliminarea imprevizibilitatii îngrijirii celor din urma, deoarece un suport tehnic și o terapie la parametri constanți îmbunătățește procesul luării deciziilor în timpul tratamentelor și optimizează șansele de succes ale acestora.

Unități de service pentru supapele zonale cu senzori sau traductoare de presiune 

Panouri reductoare de stadiul 2 cu debitul de gaz dimensionat la cerința proiectului 

Au rol de oprire a alimentării zonale cu gaze medicale dintr-o instituție medicală, în cazul necesității unor intervenții tehnice în cadrul aparaturii medicale instalate. Prin urmare, se crește gradul de flexibilitate al monitorizării infrastructurii din unitățile spitalicesti, întrucât tablourile de izolare reprezintă o metoda de reglare autonomă a presiunii de pe un tronson determinat, ce nu afectează funcționarea sistemelor de gaze pe celelalte zone.

Sunt cruciale în gestionarea nivelurilor de presiune de la sursa de gaze medicale a unităților spitalicești, unde presiunea poate fi prea mare, pe mai multe tronsoane, direcționate către unitățile de service pentru supape zonale (A.V.S.U.) sau către tablourile reductoare pentru stadiul 2 de presiune, pentru a corespunde în mod simultan diverselor tipuri de cerințe din cadrul instituțiilor.

Acestea au un grad ridicat de autonomie, garantând o funcționalitate automată și un debit minim de 20 Nm3/h, DZ Medicale promițând calitatea optimă pentru fiecare componentă, conform standardului UNI EN ISO 13485.

Accesorii

DZ Medicale

Pentru folosirea sigură a gazelor medicale, DZ Medicale inovează prin gama sa de accesorii precum debitmetrele și sistemele de aspiratie prin vacuum și aer comprimat, urmărind precizia maximă în folosirea acestora de către cadrele medicale în tratarea pacienților, având o formă plăcută și elegantă și fiind ușor de utilizat și montat.

Debitmetre

Accesorii

Controlează debitul oxigenului în cadrul terapiei pacienților, atât adulți, cât și copii, având o structură de robinet de alamă cu o canistră de policarbonat, și putând fi folosite prin configurație simplă sau dublă pentru asistarea unuia sau a doi pacienți simultan. Acestea pot fi conectate direct către priza de gaz medical, dar pot fi montate și pe bara Eurorail, facilitând monitorizarea parametrilor de îngrijire a pacienților.

Sunt folosite pentru aspirarea secrețiilor generate în urma actului medical, pentru păstrarea unui mediu curat și igienic în cadrul blocurilor operatorii.

Infrastructura de gaze medicale are un rol important ca suport tehnic pentru aparatura medicală desemnată proceselor de terapie a pacienților. De aceea, DZ Medicale se focusează pe producția sistemelor de aspirație Venturi pe aer comprimat pentru funcționarea propice a aparatelor de anestezie, având rol, de asemenea, în ventilația pacienților.